Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا - روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است: 

کیهان/ نوبت ترامپ و پمپئو 

«کیهان» در شماره امروز خود و درست وقتی که برخی در غرب سعی دارند ترور سلمان رشد را به ایران ربط دهند لذا از اینکه جان بولتون، پمپئو یا مارک اسپر از سوی ایران تهدید شده‌اند و در خطر هستند، تیتر زده «سلمان رشدی گرفتار انتقام الهی ترامپ و پمپئو در نوبت بعدی»!

این روزنامه اصولگرا نوشته: «جریان رسانه‌ای ضدانقلاب در تحریفی آشکار تلاش می‌کند سلمان رشدی را نویسنده‌ای بزرگ(!) نشان دهد که تعرض به وی به معنای تعرض به آزادی بیان تلقی می‌َشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... از سوی دیگر جریان و جبهه استکبار در رویکردی مزورانه با تشبیه «اعدام فقهی» به «ترورِ» مرسوم، قصد دارد به نحوی از اجرای احکام الهی جلوگیری کرده و آن را تقبیح کند.» 

در ادامه این گزارش به ترور سردار سلیمانی اشاره شده و آمده است: «دموکرات‌ها حمایت و جانبداری کردند و سر سوزنی نگران تاثیر آن بر توافق هسته‌ای که آن را بسیار مهم و ذی قیمت می‌دانستند، نشدند. ما هم نباید منفعل باشیم و دچار خطای محاسبه شویم. فقط پاسخ تعامل، تعامل است؛ و پاسخ تخاصم نمی‌تواند خوش خیالی و انفعال و نرمش باشد.»

سازندگی/ توطئه علیه برجام؟

«سازندگی» جلد زیبایی دارد و سلمان رشد را چنانکه گویی عکس او پاره شده، در صفحه یک امروز خود مورد توجه قرار داده است. تیتر زده «توطئه علیه برجام؟» و نوشته: «حمله به سلمان رشدی محور عربی – عبری را جهت ایران هراسی و شکست مذاکرات احیای برجام دوباره فعال کرد».

در این گزارش آمده است: «اکنون دو دسته تاکید دارند که فرمان امام اجرایی شده است. از یک سو، تندروای خارج‌نشین و البته مخالفان مجمهوری اسلامی تلاش می‌کنند با دمیدن بر ایران‌هراسی، این ظن را با خبرها و حتی انتساب‌های مختلف به ضارب، تقویت کنند که ضارب اگرچه ایرانی نبوده اما تحت آموزه‌های ایران قرار گرفته است. از دیگر سو، عده‌ای در داخل که احیای برجام را نزدیک می‌بینند، با ابراز خوشحالی از اجرایی شدن فرمان امام علیه سلمان رشدی، به کسانی که می‌گویند این عملیات و حادثه می‌تواند توطئه‌ای علیه برجام باشد، انتقاد و حمله می‌کنند.» 

جوان/ تیر غیب

«جوان» بخش عمده‌ای از صفحه یک امروز خود را به سلمان رشدی و ترور او اختصاص داده است. این روزنامه اصولگرا با تیتر «تیر غیب» احتمال مرگ رشدی و تعمد آمریکا در عدم اعلام این خبر را طرح کرده و نوشته: «اگر این اقدام با برنامه‌ریزی قبلی امریکا و با کشاندن رشدی از مخفیگاه سی‌ساله اش به یک سخنرانی در محیط باز، عملی شده باشد، امریکا در حال حاضر سرنوشت او را پنهان نگه داشته است تا افکار عمومی به‌قدر نیاز برای پروراندن سناریوی از‌قبل‌نوشته‌شده‌ای که امریکا رسانه‌ای خواهد کرد، فربه شود. این سناریو احتمالاً می‌تواند این باشد که امریکا پس از فروخوابیدن فتنه داعش و ائتلاف نمایشی اعراب و اسرائیل و پیش رفتن مذاکره با ایران که همگی بهانه‌ها را برای اتهام خشونت به مسلمانان از دست او گرفته، جهان را با این اقدام برای از‌سر‌گرفتن اسلام‌هراسی آماده می‌کند و اگر امریکا در این قضیه غافلگیر شده باشد، پنهان نگه‌داشتن آن برای نوشتن سناریوی جدید است که بیشترین نفع را از آن ببرند.»

اعتماد/ بازماندگان از تحصیل

«اعتماد» عکس یک امروز خود را صرف هشدار نسبت به تبعات افزایش شمار کودکانی که به مدرسه نمی‌روند، کرده و با عنوان «بازماندگان از تحصیل» به ابهام موجود درباره تعداد این گروه و اختلاف نظرها بین عدد 970 هزار و 600 هزار اشاره کرده و نوشته: «طی یک سال گذشته، مسوولان قدیم و جدید وزارت آموزش و پرورش با ارایه آمارهای متفاوت از تعداد بازماندگان یا تارکان تحصیل که صرفا در شکل ظاهری متفاوت هستند، به یک تناقض جدی در اطلاع‌رسانی دامن زده‌اند و به نظر می‌رسد تلاش‌ها در این وزارتخانه متولی به بسترسازی و ارایه تحصیلات عمومی رایگان به تمام جمعیت 6 تا 18 ساله، حالا معطوف به این شده که با عددسازی، واقعیت موجود را جور دیگر جلوه بدهند. در حالی که امکان تحصیل یک کودک در ایران وابسته عوامل اصلی و اولیه همچون فراهم بودن کلاس و فضای آموزش و حضور معلم است، مولفه‌های دیگری می‌تواند همین بسترهای فراهم را هم تحت تاثیر قرار بدهد. ... چنانکه بسیاری خانواده‌ها، اذعان داشته‌اند که برای جبران کسری معاش خانواده، ناچار شده‌اند فرزندان خود را به شاگردی، دستفروشی، پادویی و مشاغل ساعتی بفرستند.»

وطن امروز/ هنر پیروزی بدون جنگ

«وطن امروز» چین را پیروز جنگ واقع نشده در تایوان اعلام کرده و در گزارشی که عکس یک شده با عنوان «هنر پیروزی بدون جنگ» نوشته است: «با فروکش کردن گرد و خاک نمایش تحریک‌آمیز خاله نانسی (بدیل مونث عمو سام) در تایوان درست زیرگوش چین و چنگ و دندانی که اژدهای زرد در واکنش به آن نشان داد، با تصویری جدی‌تر و قابل اعتناتر از یک قدرت شرقی در حال ظهور مواجه می‌شویم. ... از نظر هر کارشناس راهبردی و نظامی شاخصی، برخلاف تبلیغات رذیلانه رسانه‌های شرکتی تحت فرمان آمریکا، چین با ابتکار «نه جنگ، نه صلح» فعلا بدون نیاز به تن دادن به جنگی که آمریکا قصد شعله‌ور ساختنش را در راهبردی‌ترین منطقه آبی شرق آسیا یا خطرناک‌ترین منطقه آبی جهان داشت، این «جنگ واقع نشده» را از حریف برد. با این حال از آنجا که در منطق رزم سان تزو، غیرممکنی وجود ندارد، احتمال وقوع چنین جنگی را نیز نمی‌توان رد کرد.»

شرق/ زور تلویزیون

«شرق» امروز کمتر سیاسی است و حتی عکس یک خود را به موضوع حق پخش فوتبال در تلویزیون که روزها حاشیه‌ساز شده، اختصاص داده است. این روزنامه اصلاح‌طلب با تیتر «زور تلویزیون» نوشته: «در دولت قبل تصویب شد قانون حق پخش به نسبت 70 به 30 تقسیم شود. این قانون هم در نوع خودش بحث‌برانگیز است ولی به‌ظاهر می‌توانست کمک‌کننده هم باشد. قانون تصویب‌شده می‌گوید صداوسیما موظف است درآمد حاصله از تبلیغات قبل و حین رقابت‌های ورزشی را به حساب مشترک خزانه‌داری واریز کند. از سوی دیگر، وزارت ورزش به‌عنوان نماینده ورزشی‌ها هم باید رقم تبلیغات محیطی به علاوه رقم تبلیغات روی پیراهن بازیکنان و داوران (!) را به همان حساب مشترک واریز کند. سپس از مجموع این ارقام، 70 درصد به حساب تلویزیون واریز و 30 درصد بین فدراسیون‌های ورزشی تقسیم شود. ناگفته پیداست قرارداد و تعهدی که در این بین چندان به نفع ورزش باشد، بسته نشده و به تصویب نرسیده است. مشکل عمده‌تر اما این است که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران می‌گویند صداوسیما رقم واقعی تبلیغات را هم به حساب مشترک واریز نمی‌کند.»

ایران/ صادرات 2 برابر گاز

«ایران» که هر روز چند خبر خوب از اوضاع و احوال اقتصادی کشور دارد، امروز در گزارشی که تیتر یک شده وعده داده که «صادرات گاز ایران 2 برابر می‌شود». این روزنامه دولتی با اشاره به اینکه «ایران به دنبال پیاده‌سازی سیاست قطب انرژی منطقه با واردات گاز کشورهایی نظیر روسیه و صادرات به بازار گسترده پیرامون است» و به نقل از محمدصادق جوکار، رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، نوشته: «با برخی اقدامات می‌‌توانیم این ۳۰ میلیارد مترمکعبی را که الان صادر می‌‌کنیم، حداقل دو برابر کنیم. ما هنوز به خیلی از بازارها توجه نکرده‌ایم. از جمله افغانستان و تاجیکستان. الان افغانستان 5 میلیارد مترمکعب در سال تقاضای گاز دارد. تاجیکستان از مسیر افغانستان 5 الی 10 میلیارد مترمکعب در سال تقاضای گازی دارد. برخی از بازارها مانند کویت را هم هنوز به دلایلی بررسی نکرده‌ایم اما پیرامون ما بازار گسترده‌ای برای گاز وجود دارد.»

این روزنامه دولتی عکس یک امروز خود را نیز به جلسه سران قوا و تاکید آنها بر «لزوم اجرایی شدن مصوبات سفرهای استانی» اختصاص داده است.

آرمان ملی/ سرنوشت خودرو درانتظار لوازم خانگی

«آرمان ملی» در گزارشی که تیتر یک کرده به بررسی وضعیت بازار لوازم خانگی پرداخته و با عنوان «سرنوشت خودرو درانتظار لوازم خانگی» نوشته است: «از زمان استارت خوردن مجدد تحریم‌ها علیه ایران و منع واردات لوازم خانگی از اواخر سال98 مشکلات این صنعت بیشتر شده ... بسیاری از واردکنندگان لوازم خانگی به تولید روی آوردند که بتوانند با ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا به سامان بخشی این بازار کمک کنند. تولیدکنندگان از نبود مواد اولیه می‌نالند و مردم از کیفیت پایین، نبود تنوع و کمبود کالا رنج می‌برند، در این میان بازار قاچاق برای عده‌ای سودجو شیرین شده و یا ساخت کالاهایی با کپی برداری از برندهای معروف باز شده که همگی باعث شده حقوق مصرف کننده زیرسوال برود. کارشناسان معتقدند که برخی تولیدکنندگان با عرضه قطره‌چکانی محصولات به بازار همانند کاری که خودروسازان با مردم می‌کنند از این بازار انحصاری سوءاستفاده کرده همچنین قیمت‌ها را هم به سلیقه خودشان و همراه کردن سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان با خود به‌طور فزاینده بالا برده‌اند و گاهی تا 5 برابر افزایش داده‌اند.»

جام‌جم/ چشم شیطان کور شد

«جام‌جم» از جمله روزنامه‌هایی است که در ابراز خرسندی خود از ترور سلمان رشدی محافظه‌کاری نمی‌کند. این روزنامه در شماره امروز خود کارتونی از وی که شبیه شیطان است، کشیده و با تیتر «چشم شیطان کور شد» به شرح خبر حمله به او و آخرین وضعیت‌اش پرداخته است.

این روزنامه اصولگرا در تیتر یک امروز خود اما از دشواری اخذ دریافت تسهیلات از بانک ها گزارش می دهد و با عنوان «هفت‌خوان وام فرزندآوری» ضمن شرح پروسه دریافت وام، نوشته است: «در صورت موافقت بانک مرکزی متقاضی ۱۲روز کاری مهلت دارد مدارک خود را تسلیم شعبه کند که در صورت مراجعه نکردن به شعبه موردنظر در مدت زمان تعیین شده،‌ اطلاعات ثبت‌نامی متقاضی حذف می‌شود. متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، پس از پذیرش توسط شعب بانک‌ها، حداکثر ظرف مدت ۴۵روز کاری نسبت به تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام کنند و در صورت تکمیل نبودن مدارک، نام متقاضی از سامانه حذف خواهدشد ... اما این روی خوش ماجراست. اغلب شعب بانک‌ها پس از مراجعه متقاضی برای دریافت تسهیلات فرزندآوری پاسخ تندی می‌دهند و می‌گویند اگر شعبه خود را تغییر دهید، زودتر دریافت می‌کنید.»

دنیای اقتصاد/ موتور نیم سوز برق تابستان

«دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه «روشنایی در پیک مصرف، با سرکوب تقاضا به‌جای تقویت عرضه برق تامین می‌شود» تیتر زده «موتور نیم سوز برق تابستان» و نوشته: «. کاهش تقاضا از طریق قیمت‌گذاری پلکانی، قطع برق در سطح مشخصی از واحدهای صنعتی در کنار فعال کردن و بازسازی و اصلاح برخی پروژه‌های نیروگاهی مهم‌ترین ابزارهای سیاستگذار برق و نیرو برای غلبه بر خاموشی بوده است. با این حال این شکل از تنظیم‌گری بیش از آنکه در خدمت پایداری روشنایی باشد، یادآور رفع موقت خاموشی و عدم رفع ساختاری بحران برق است. موضوعی که تداوم آن به معنی تداوم فشار بر بخش صنعت و بروز پدیده رکود است که ردپای آن اخیرا در گزارش‌های شاخص مدیران خرید یا شاخص تولید شرکت‌های صنعتی بورس به وضوح دیده می‌شود. اتخاذ این مشی از سوی سیاستگذار به معنای فراموشی راه پایدار حل خاموشی است که نیم‌سوز بودن موتور سیاستگذاری برق را تایید می‌کند. برخلاف این رویه مقطعی، راه‌ قطعی عبور از خاموشی «رونق تولید برق از طریق احیای سرمایه‌گذاری» است.»

صبح نو/ حذف ترامپ

«صبح نو» عکسی از ترامپ انتخاب کرده که او را در اوج افسردگی و بیچاره‌گی نشان دهد، بعد هم با اشاره به اینکه «رئیس جمهور سابق آمریکا به اختفای اسناد فوق محرمانه در منزلش متهم شد» از «پروژه دموکرات‌ها برای حذف ترامپ» می‌نویسد. 

این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری نیز به بهانه بیانیه اخیر میرحسین موسوی و با عنوان «چپی که چپ کرد» به بررسی این موضوع پرداخته که «میرحسین موسوی چگونه از استکبارستیزی به حمایت از مهره‌های استکبار رسید».

این روزنامه اصولگرا البته به موضوعات دیگر و غیرسیاسی‌تر نیز پرداخته است. مثلا اجرای اپرای عروسکی «عاشورا» در تالار وحدت را با عنوان «ترکیب تعزیه و اپرا» پوشش داده است و در گزارش دیگری هم از «حال ناخوش دارو» می‌گوید.

 


 

منبع: فردا

کلیدواژه: خبر به روایت فردا روزنامه اصولگرا یک امروز خود لوازم خانگی سلمان رشدی علیه برجام عکس یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج امسال حج برائت است

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «موافقت حماس با پیشنهاد مصر و قطر برای آتش‌بس در غزه» نوشت: رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تماس تلفنی با وزیر خارجه قطر و وزیر اطلاعات مصر، موافقت این جنبش را با پیشنهاد آتش‌بس در غزه اعلام کرد. اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در گفت‌وگو با «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر و «عباس کامل» وزیر اطلاعات مصر، موافقت این جنبش را درباره پیشنهاد آتش‌بس در غزه به آنان ابلاغ کرد. پس از اعلام خبر موافقت حماس، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در ادامه بهانه‌تراشی ها برای جلوگیری از حصول هر گونه توافقی، به نقل از منابع صهیونیست مدعی شد که حماس با طرح تعدیل‌شده‌ای از مصر موافقت کرده که برای اسرائیل قابل قبول نیست. روزنامه اسرائیلی «معاریو» هم به نقل از یک منبع اسرائیلی، پذیرش این توافق را «مانوری برای تعویق حمله به رفح» عنوان کرد. وی مدعی شد که حماس با این اقدام قصد دارد نشان دهد اسرائیل طرفی است که این توافق را نمی‌پذیرد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به رفح» نوشت: چند روزی است خبرها درباره قطعی بودن حمله رژیم صهیونیستی به تنها نقطه باقی مانده برای ساکنان غزه، یعنی رفح زیاد شده است. بالاترین مقامات رسمی رژیم صهیونیستی، مهم‌ترین و رسمی‌ترین رسانه‌های این رژیم و رسانه‌های آمریکا و همین‌طور رسانه‌های شناخته‌شده دیگر جهان به طور مرتب می‌گویند و می‌نویسند که، تصمیم برای حمله به رفح گرفته شده است و طی یکی دو روز آینده این حمله آغاز خواهد شد. حتی دیروز صهیونیست‌ها حملاتی به این شهر جنوبی غزه انجام دادند و ۲۱ فلسطینی بی‌گناه را به شهادت رساندند. بی‌بی‌سی هم نوشت، صهیونیست‌ها حمله محدودی را به شرق رفح انجام دادند.

خبرها و تصاویر زیادی هم از پخش اعلامیه در رفح برای تخلیه این شهر منتشر شده است. همین‌طور نقشه‌های رفح و تعیین شدن نقاط مثلاً امن برای فراری دادن ساکنان این شهر به آن. گذرگاه رفح تنها خروجی این منطقه نیز از سوی مصر به صورت کامل بسته شده است. تمام این اخبار را بگذارید کنار چند پاراگراف نخست این گزارش یعنی «اسرائیل بدون حمایت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.»

رسانه‌های نزدیک به دموکرات‌ها و عبری‌زبان‌ها هم مرتب پمپاژ می‌کنند که آمریکا مخالف این حمله است تا شاید، کمکی به بایدن در انتخابات ۶ ماه آینده آمریکا بکنند. به هر تقدیر جمع‌بندی این گزارش‌ها نشان می‌دهد، آمریکا چراغ سبز برای حمله به این شهر که ۶۰ درصد جمعیت کل غزه به آن پناه آورده‌اند را داده است.

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «برائت از «نصیری» دیگر دیر شده است!» نوشت: شما اصلاح‌طلبان به صد دلیل روشن و آشکار از «فرصت نصیری» استفاده کردید. او را به دیدار خصوصی خاتمی بردید. تاج‌زاده در مرخصی، او را به شماها سفارش کرد. به او تریبون دادید. او را «استاد و متفکر و نواندیش دینی» نامیدید. نمی‌توانید اکنون او را چنین بی‌رحمانه و خصمانه از خود برانید. او «ذات عینیت‌یافته» شماست. گمان می‌کرد نزد شما می‌تواند ارج و اجری پیدا کند. نصیری از برخی شبهاتی که اصلاح‌طلبان در دل او افکنده‌اند، نظریه «اتحاد اصلاح‌طلبان با شاهزاده» را در خارج از کشور داده است. این را حل کنید و این‌قدر فکر و خیال نبافید. نگویید که او نامتعادل است که کسی از شما نمی‌پذیرد وقتی با نامتعادل‌ها فالوده می‌خورید! او نامتعادل نیست، دقیقاً ترازوی شناخت‌شناسی اصلاح‌طلبان است. یک افراطی اعوجاجی و ریاکار که نمی‌توان از روی نوشته‌ها و گفته‌ها واقعیت او را شناخت، که یا بر سر دیوار سفارت است یا برای سفارت یقه می‌درد و آینده او نیز نامعلوم است و مشخص نیست که باز بر سر دیوار می‌رود یا از آن سوی دیوار می‌پرد!

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حج امسال حج برائت است» با سخنرانی روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار مسؤولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام پرداخت و نوشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار مسؤولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، «ذکر پروردگار» و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را ۲ عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی، گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم (ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ذکر پروردگار به عنوان «منشأ حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی» نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله‌الحرام تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ جای دیگر نیست؛ مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی‌اکرم (ص) اگرنه بازار و اجناس در همه جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلأ بزرگی دارد.

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «سفیر صلح اقلیم در تهران» را برگزید و نوشت: از سال ۲۰۱۷ و پس از وقوع رفراندوم استقلال، روابط ایران و حکومت اقلیم کردستان عراق وارد دوره‌ای سرد و گاه به شدت در نوسان بوده است و در این بین اقلیم کردستان بارها میزبان صف آرایی مداوم ایران و آمریکا در منطقه بود که شانس بهبود روابط را کاهش می‌داد. حال نچیروان بارزانی چهره دیپلماتیک و میانه رو کرد عراق که در میان همه جریانات سیاسی عراق، منطقه و جهان مقبولیت خاصی دارد، بعد از سه سال از آخرین سفر خود، به عنوان رئیس اقلیم کردستان با پیام آشکار تمایل اربیل به گسترش و تقویت روابط همه جانبه با ایران، به تهران آمده است. بعد از اینکه روابط عمیق تهران و اربیل پس از حوادث سال گذشته و در پی حمله موشکی ایران به مقر مخفی موساد در اربیل با تنش مواجه شد، این سفر گویای این نکته مهم است که ایران و عراق و منطقه اقلیم کردستان، همسایه، دوست و شرکای استراتژیک هستند و پیمان عمیق آنها گسستنی نیست. بارزانی در سفر ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ به ایران و در دیدار با سیدابراهیم رئیسی، رئیس کابینه سیزدهم نیز درباره روابط اقلیم کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران، حفظ آرامش و ثبات در منطقه و همکاری‌های مشترک گفت‌وگو کرده بود. روابط جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق به واسطه ریشه‌های فرهنگی و تاریخی مشترک و اقامت شخصیت‌های برجسته اقلیم در ایران در دوران حکومت حزب بعث بر عراق، از ویژگی خاصی برخوردار بوده است.

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «نشانه‌شناسی از سفر گروسی» را برگزید و نوشت: با توجه به نشانه‌هایی که روزنامه «دنیای‌اقتصاد» از سفر رافائل گروسی دریافت کرده است، این سفر نکات پیدا و پنهانی دارد. نکته پیدای این سفر آن است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حضور در نخستین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای به ایران آمده است. کنفرانسی که از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در شهر اصفهان در حال برگزاری است. اما نشانه‌هایی وجود دارد که حاکی از آن است این سفر، بخش اعلام‌نشده‌ای نیز دارد؛ مهم‌ترین نشانه این بخش به دیدار گروسی و علی باقری، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در موضوع لغو تحریم‌ها و احیای برجام بازمی‌گردد. همچنان‌که رافائل گروسی نیز بعدازظهر روز گذشته در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا حضور دارم.» وی با اشاره به دیدارهایش با حسین امیرعبداللهیان و علی باقری گفت: «در این دیدارها مجموعه‌ای از اقدامات عملی ملموس را برای احیای بیانیه مشترک ۴ مارس ۲۰۲۳ با هدف بازگرداندن روند اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد کردم.»

اگر این سفر صرفاً برای حضور در کنفرانس اصفهان بود، آداب دیپلماتیک حکم می‌کرد که دیدار مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صرفاً در سطح رئیس آژانس و وزیر امور خارجه باشد. اما دیدار با باقری معنای خاصی دارد؛ زیرا علی باقری مسؤولیت تیم مذاکراتی را برعهده دارد. بنابراین دیدار وی و گروسی، احتمالاً فقط دارای ابعاد فنی نیست و ابعاد سیاسی هم دارد و بحث‌هایی مرتبط با مذاکرات هسته‌ای و موانع پیش روی آن از حیث بحث‌های پادمان و فراپادمان مطرح شده است. نشانه دوم مبنی بر آنکه این سفر فقط به حضور گروسی در کنفرانس اصفهان ختم نمی‌شود، خبری است که روزنامه واشنگتن‌پست در یک خط منتشر کرد و نوشت که مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از پایان سفر به وین می‌رود و اخباری را در اختیار خبرنگاران قرار خواهد داد. در نتیجه با نشانه‌شناسی این سفر به‌ویژه در بخش اعلام‌نشده آن می‌توان گفت که دیدار با علی باقری احتمالاً محتوای مهمی داشته و در رابطه با مذاکرات هسته‌ای در آینده بوده است.

کد خبر 751297

دیگر خبرها

  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست قرار دارد؟
  • سانچو در ومبلی؛ تن هاخ شاید به آنجا نرسد!
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • گذرگاه جنایت
  • برندگان پولیتزر ۲۰۲۴ در بخش روزنامه‌نگاری و کتابمعرفی
  • حج امسال حج برائت است
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا